Nektar - jahodový, broskvový, banánový
Jahodový nektar - jahodová šťáva, jahodová dřeň, obsah ovoce minimálně
50%, voda, cukr. Ošetřeno pasterizací.
Jahody
- jsou zdrojem vitamínu, zvláště vitaminu C a beta-karotenu
- obsahují enzymy, třísloviny, kyselinu salicylovou a vlákninu
- jsou zdrojem minerálů a stopových prvků, např. draslík, železo, mangan
- odbourávají toxické látky, které na sebe vážou
- chrání zrak
- regenerují sliznici
- zvyšují krvetvorbu, chrání před chudokrevností
- pomáhají při onemocnění ledvin, srdce, jater
- upravují krevní tlak
- vyživují nervy
- pomáhají při revmatismu a dně
Broskvový nektar - šťáva z aromatických, na slunci zrajících broskví, obsah ovoce minimálně
50%, voda, cukr, citrónová šťáva. Ošetřeno pasterizací.
Broskve
- obsahují provitamin A, vitamíny skupiny B (např. niacin B3, kyselinu listovou B6)
- jsou zdrojem vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu a železa
- zvyšují obranyschopnost – posilují imunitu
- posilují cévy, krevní oběh a srdce
- pomáhají proti kašli a astmatu
- mírní neklid a působí proti podrážděnosti
Banánový nektar - banánová dřeň z plně přírodně zralých banánů, obsah ovoce min.
25%, voda, cukr, citronová šťáva, vitamin C. Ošetřeno pasterizací.
Banány
- jsou zdrojem provitaminu A a vitamínů skupiny B
- obsahují hořčík, vápník, zinek, sodík, železo, fosfor a velké množství draslíku
- obsahují přírodní cukr – ovlivňuje výkonnost a schopnost soustředění
- podporují vylučování vody z těla - zabraňují otokům
- napomáhají správné funkci svalů, nervů a tkání
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...