Nektar - višňový, brusinkový, z černého rybízu
Višňový nektar - šťáva z višní - minimální obsah ovoce
50%, voda, cukr, ošetřeno pasterizací.
Višně
- obsahují vitamíny - beta karoten, C, E
- jsou zdrojem minerálů a stopových prvků - hořčík, zinek, draslík, železo, fosfor a velké množství jódu
- obsahují barvivo antokyan – spoluvytváří kolagen, nezbytný pro zdravý vývoj pokožky
- působí protizánětlivě
- mají vliv na správnou funkci štítné žlázy
- potlačují paradontózu
- zmírňují artritidu
- pomáhají při vylučování kyseliny močové - prevence dny a revmatismu
Brusinkový nektar z ovocného koncentrátu - minimální obsah ovoce
30%, voda, cukr, kyselina askorbová, ošetřeno pasterizací.
Brusinky - plody
- obsahují vysoký podíl vitamínu A, B, C
- jsou bohaté na vápník, hořčík, draslík, sodík, fosfor a železo
- obsahují antioxidanty – ochrana buněk před volnými radikály
- starají se o zdravý chod srdce
- pomáhají předcházet infekcím močových cest a zánětu močového měchýře
- vhodné při léčbě průjmů
- účinné proti viru herpes, který způsobuje opary
- snižují počet bakterií v ústní dutině
Nektar z plodů černého rybízu - minimální obsah ovoce
25%, voda, cukr, ošetřeno pasterizací.
Černý rybíz - plody
- obsahuje velké množství vitaminu C, provitamin A, vitamin K, P
- zdrojem minerálů a stopových prvků - vápník, hořčík, draslík, fosfor, síra
- obsahuje pektiny
- posiluje imunitní systém
- aktivuje látkovou výměnu
- odbourává jedy z těla
- má močopudný a potopudný účinek
- zlepšuje pružnost cév
- účinný proti křečovým žilám a hemeroidům
- příznivě působí při zánětech hrtanu a hltanu, mírní bolest v krku
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...