Přihlášení
|
Registrace
Základní složky potravin
Dětská výživa
Potravinové doplňky vitamíny, minerály
Výživa těhotných a kojících žen
Vaříme a pečeme
Nápoje a koktejly
Kuchyňské přístroje
Etika stolování
Diety hubnutí
Rady návody
Zajímavé články
Nedostatek či nadbytek mateřského mléka
Zinek (Zincum, Zn)
Hořčík (Magnezium, Mg)
Řepík lékařský
Vláknina jako prevence civilizačních chorob
Hlavní stránka
>
Vaříme a pečeme
>
Maso a droby z čuníka
Pražský uzenář
Ingredience:
4 - 6 plátků vepřové kotlety bez kosti
3 párky (dle vlastního výběru)
10 dkg šunky (dle vlastního výběru)
1 větší cibule
250 ml šlehačky
trochu vegety nebo 1 kostka masoxu (není nutné)
1 lžíce tuku nebo 2 lžíce olivového oleje
trochu hladké mouky (na zahuštění)
příloha - těstoviny, vařený brambor, bramborová kaše nebo rýže
Postup přípravy:
Pokud máme vepřovou kotletu vcelku, nakrájíme ji na plátky.
Maso omyjeme, osušíme a naklepeme po obou stranách. Po krajích jednotlivé kotlety nařízneme, aby se nám nekroutily.
Jednotlivé plátky osolíme a opepříme.
Rozpálíme tuk a do zlatova na něm osmažíme najemno nakrájenou cibuli.
Přidáme maso, kostku masoxu rozmíchanou ve sklenici vody, pokud jsme nepoužili vegetu a dusíme do polo měkka.
Přisypeme nakrájenou šunku a kolečka párků, dle potřeby přilijeme vodu a dusíme do měkka.
Nakonec zahustíme šlehačkou, v které rozmícháme trochu hladké mouky.
Podáváme s těstovinami, bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo rýží.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Přidat komentář
|
Zobrazit komentáře
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:
Domací lékař - alternativní medicína
léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
Všechny články v aktuální sekci:
Jak dobře připravit vepřové ledvinky
Pečená marinovaná krkovice
Pražský uzenář
Velikonoční nádivka s uzeným masem
Vepřová kotleta s broskví a plátkovým sýrem
Vepřová plec s dušenou mrkví
Vepřové špízy
Další články najdete v sekci
Maso a droby z čuníka
Zajímavé weby:
Vše o těhotenství, porodnice, ...
Výchova dětí a jejich zdraví
Numerologie
Význam a původ křestních jmen
Naše žena - vše pro moderní ženu
Žlučníková dieta
Plodné dny výpočet
Porodné, mateřská, ...
Nordic walking
Domácí pekárny
(c) Naše výživa, 2010-2023 -
Provozní podmínky serveru
-
Použití cookies
-
Kontakty
Zobrazit verzi:
Klasická
|
Mobilní