Jak dobře připravit vepřové ledvinky
Vepřové ledvinky mohou být výbornou pochoutkou pro milovníky vnitřností, ale je třeba je umět dobře upravit. Důležité je zbavit ledvinky pachu, abychom si opravdu pochutnali.
Vepřové ledvinky na slanině s rýží
Ingredience:
- 6ks ledvinek
- 150 g špeku
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- olej nebo sádlo
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžička majoránka
- mletý kmín
- mléko dle potřeby
Postup přípravy:
- Vepřové ledvinky rozřízneme a pečlivě očistíme, zbavíme žláz močovodů a důkladně omyjeme studenou vodou.
- Následně je namočíme do mléka, uložíme do chladničky, kde je necháme přes noc.
- Z ledvinek slijeme mléko a dobře je opláchneme pod tekoucí studenou vodou, nakrájíme na nudličky.
- Špek nakrájíme na kostičky a na pánvi jej rozpustíme.
- Cibuli nakrájíme také na kostičky a přidáme ji ke špeku, necháme zpěnit.
- Pak přidáme pokrájené ledvinky, zaprášíme moukou a orestujeme.
- Okořeníme kmínem, pepřem a podlijeme vodou, dusíme cca ¾ hodiny doměkka.
- Dochutíme utřeným česnekem a nakonec přidáme drcenou majoránku.
- Dle chuti osolíme, případně dokořeníme. Pokud se nám zdá omáčka málo hustá, můžeme přidat rozmíchanou mouku ve vodě nebo hotovou jíšku.
- Vše opět provaříme.
- Servírujeme s dušenou rýží, vhodné je i bílé pečivo nebo chléb.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...