Jak dobře připravit vepřové ledvinky
Vepřové ledvinky mohou být výbornou pochoutkou pro milovníky vnitřností, ale je třeba je umět dobře upravit. Důležité je zbavit ledvinky pachu, abychom si opravdu pochutnali.
![obrázek ke článku Jak dobře připravit vepřové ledvinky obrázek ke článku Jak dobře připravit vepřové ledvinky](/img_data_arch/1/1574757406cla_le.jpg)
Vepřové ledvinky na slanině s rýží
Ingredience:
- 6ks ledvinek
- 150 g špeku
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- olej nebo sádlo
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžička majoránka
- mletý kmín
- mléko dle potřeby
Postup přípravy:
- Vepřové ledvinky rozřízneme a pečlivě očistíme, zbavíme žláz močovodů a důkladně omyjeme studenou vodou.
- Následně je namočíme do mléka, uložíme do chladničky, kde je necháme přes noc.
- Z ledvinek slijeme mléko a dobře je opláchneme pod tekoucí studenou vodou, nakrájíme na nudličky.
- Špek nakrájíme na kostičky a na pánvi jej rozpustíme.
- Cibuli nakrájíme také na kostičky a přidáme ji ke špeku, necháme zpěnit.
- Pak přidáme pokrájené ledvinky, zaprášíme moukou a orestujeme.
- Okořeníme kmínem, pepřem a podlijeme vodou, dusíme cca ¾ hodiny doměkka.
- Dochutíme utřeným česnekem a nakonec přidáme drcenou majoránku.
- Dle chuti osolíme, případně dokořeníme. Pokud se nám zdá omáčka málo hustá, můžeme přidat rozmíchanou mouku ve vodě nebo hotovou jíšku.
- Vše opět provaříme.
- Servírujeme s dušenou rýží, vhodné je i bílé pečivo nebo chléb.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...