Kozí kaše vícezrnná s borůvkami
Tato obilno-mléčná kaše s kojeneckým kozím mlékem je vhodná od ukončeného 6. měsíce věku, jako součást vyvážené smíšené stravy, která netvoří jediný zdroj výživy kojenců a malých dětí. Obsahuje lepek.
Příjemná
chuť kozí kaše je podpořena obsahem borůvek a významných výživových látek, jako jsou bílkoviny, škroby, minerální látky, vitamíny a vláknina. Kaše tak velmi
dobře zasytí.
Hlavní složky:
- Pšeničná instantní mouka – je bohatým zdrojem rostlinných bílkovin, v nichž je obsažen i lepek. Má málo tuku a vápníku, ale obsahuje hodně sacharidů, z nichž jen malé procento tvoří jednoduché cukry. Kromě provitaminu A, vitamínů B12 a C, obsahuje všechny důležité živiny.
- Rýžová instantní mouka – vyznačuje se velmi dobrou stravitelností, přitom je významným zdrojem energie. Je první volbou při zařazování obilovin do jídelníčku kojenců. Mezi přednosti patří téměř nulové množství tuku a nepřítomnost glutenu – lepku.
- Ječná instantní mouka - představuje nutričně cennou složku s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů a minerálních látek (fosforu, hořčíku, železa a zinku). Obsahuje lepkové bílkoviny.
- Borůvky - jsou vydatným zdrojem antioxidantů, které ničí přebytek volných radikálů v organismu. Obsahují třísloviny a hodně železa a manganu. Borůvky jsou také zdrojem mnoha důležitých vitamínů, například vitamínu C, E a beta-karotenu. Mají protizánětlivé účinky, zlepšují zrakové funkce a regulují hladinu cukru v krvi. Doporučují se při průjmech jako přírodní zdroj látek působících při tomto onemocnění.
Vedlejší příznaky
Kojenecké kozí mléko obsažené v Kozí kaši může na počátku zavádění vést k
řidší stolici, což je přirozený jev. Avšak po 2 - 3 dnech podávání dojde k normalizaci.
Kaši
podávejte lžičkou, dlouhodobým podáváním v lahvičce můžete poškodit chrup dítěte.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...