Komentáře ke článku: Skořice

Skořice (Cinnamomum zeylanicum) byla ve 13. století objevena na Srí Lance, odkud pochází. Jedná se o jedno z prvních koření, které bylo přivezeno z objevných cest v 15. a 16. století. Nyní se pěstuje v Indonésii, na Madagaskaru, Ceylonu a ve Střední Americe, příbuzné druhy skořice najdeme v Indonésii, Vietnamu a Číně. Podle toho rozlišujeme skořicovník cejlonský a čínský. Skořice se získává ze stálezelených tropických stromů, které dorůstají výšky 10 – 15 metrů. Vlastním kořením je kůra loupaná z tenkých výhonků, očištěná od svrchní korkové vrstvy a vnitřního lýka a stočená do svitků o průměru 2,5 cm. Skořice je vysoce aromatická, chutná jemně, nasládle a současně hořce.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní