Jídelní příbory dle využití
Jídelní příbory rozlišujeme dle:
- počtu osob - 4, 16, 24, 60 dílné sady
- příležitostí - svatby, slavnosti, rodinné oslavy
- typů konzumovaných jídel - maso, saláty, ovoce, deserty, dary moře
Standardní příborové sady se skládají z:
- polévkové lžíce,
- dua vidličky s nožem,
- čajové, případně kávové lžičky, která obvykle slouží i jako dezertní.
Vybrané lahůdky (šneky, mořské plody, či fondue) si můžeme vychutnat pomocí
dalších druhů náčiní. Pokud mezi příborové nářadí
započítáme i kleště na cukr, speciální lžíce na těstoviny, příbor dranžírovací (skládá se z vidlice se speciálním nožem, jenž slouží ke konečnému porcování masa) a překládací příbor (určený k překládání pokrmů z mís na talíře – hlavně na hostinách a rautech), rozroste se nám příborová sada na
více než dvěstě kusů.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...