Kuchyňské nádobí s keramickou vrstvou

Kuchyňské nádobí s keramickou vrstvou se liší od kuchyňského nádobí s nepřilnavým povrchem tím, že neobsahuje PTFE, ale používá přírodní materiály, které jsou šetrné k životnímu prostředí a zdraví. Základ keramické vrstvy tvoří kvalitní hlína, jenž se při výrobě nádob používá již celá staletí. Keramika pomáhá uchovat šťavnatost a přirozenou chuť jídla.

obrázek ke článku Kuchyňské nádobí s keramickou vrstvou

Keramická vrstva představuje převratnou inovaci na poli výroby kuchyňského nádobí v posledních letech. Keramická vrstva je vyrobena na základě nanotechnologie, která vytváří na povrchu kuchyňského nádobí hustou a kompaktní vrstvu, která je velmi hladká a nepórovitá.

Tajemství lahodné chuti jídla připraveného na keramickém povrchu spočívá ve skutečnosti, že keramická vrstva rychle uzavře povrch jídla, díky čemuž v něm uchová minerály a vitamíny. Navíc je díky vysoké kvalitě keramiky možné jídlo připravit při nižších teplotách, ale rychleji.

Hlavní výhody keramické vrstvy:


  • jídlo si uchovává více vlhkosti, minerálů a vitamínů, čímž má výraznější chuť
  • hodí se pro zdravé vaření s malým množstvím tuku
  • dobře vede a rovnoměrně rozděluje teplo
  • odolává vysokým teplotám a teplotnímu šoku
  • šetří energii
  • jídlo se na kuchyňské nádobí nelepí
  • snadné čištění, zbytky lze odstranit pouze s pomocí horké vody
  • jde o přírodní a k životnímu prostředí šetrný materiál
  • odolává poškrábání a chemické korozi

Na rozdíl od některých jiných povrchů na vaření, nevyžaduje keramická vrstva při přípravě jídla velké množství tuku, neboť její hladký povrch zabraňuje lepení potravin na povrch nádobí.

Při normálním vaření stačí kápnout do nádobí jen kapičku oleje a rozetřít ji štětečkem nebo prstem. Pro smažení je však vhodné použít trochu větší množství oleje.

Tím, že je keramická vrstva tak hladká, vařečka doslova klouže po povrchu. I když je keramická vrstva velmi trvanlivá, použitím ostrých předmětů by mohlo dojít k jejímu poškození. Při vaření tedy používejte pouze dřevěnou nebo plastovou vařečku nebo jiné nekovové pomůcky.

Před prvním použitím je nutné kuchyňské nádobí:


  • omýt horkou vodou s trochou čisticího prostředku, aby se odstranily zbytky prachu a jiné nečistoty

Nádobí s keramickou vrstvou lze používat na:


  • plynovém sporáku,
  • klasickém elektrickém sporáku, ale i
  • sklo-keramickém sporáku.

Velikost varné plotýnky musí odpovídat velikosti nádobí. Nádobí nesmí přesahovat velikost plotýnky. Jen tak dosáhnete nejlepších výsledků a zajistíte si dlouhou životnost kuchyňského nádobí s keramickou vrstvou.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
Na něco superHonzahofta09.11.2014
obrázek ke článku Kuchyňské nádobí s keramickou vrstvou

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:


Další články najdete v sekci
Kuchyňské náčiní
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní