Domácí espresso kávovary
Při rozhodování jaký typ kávovaru si pořídite je důležité vědět, jak kvalitní nápoj od vašeho kávovaru požadujete. Chcete-li mít kávu v podobné kvalitě jako v baru, rozhodně uvažujte o pákovém kávovaru a kávomlýnku. Dáváte-li přednost komfortu obsluhy a přitom vám tolik nejde o kvalitu nápoje, je pro vás vhodný automatický kávovar.
Chcete-li, aby váš pressovač připravoval i jiné druhy kávy než je espresso (např. latté, cappuccino), musíte hlídat, aby měl espresso kávovar
zásobník na mléko, nebo alespoň
tlakovou trysku pro našlehání mléka.
Základní dělení espress:
- Plnoautomatické - pohodlně připraví kávu podle vašeho gusta, a to i čerstvě namletou. Mlýnek kávy je základem, dále může být kávovar vybaven zásobníkem na mléko, případně tlakovou tryskou pro našlehání mléka. Další součástí plnoautomatického espresso kávovaru může být tryska na horkou vodu sloužící pro přípravu čaje. Obrovskou výhodou těchto kávovarů je, že pouhým stisknutím jednoho tlačítka připravíte např. kávu cappuccino, caffe latte, ...
- Poloautomatické - pákové – jsou cenově dostupnější než kávovary plnoautomatické. Připravíte zde kávu ze zrnkové kávy, ale už si automaticky nepřipravíte ostatní „mléčné“ kávy. Ty musíte dělat manuálně přes parní trysku, která vám mléko napění. Stoprocentní chuti čerstvé kávy můžete docílit u tohoto kávovaru tím, že si k němu přikoupíte vlastní mlýnek na kávu, pomocí kterého si čerstvě pomletou kávu připravíte sami.
- Poloautomatické - plněné kapslemi – tyto přístroje jsou cenově nejdostupnější, ale příprava kávy pomocí kapslí je jednoznačně nejdražší. Jsou jednoduché na obsluhu i údržbu. Proces přípravy kávy je v podstatě stejný jako u klasických poloautomatických kávovarů, jen zásobník neplníte mletou kávou, ale speciálními kapslemi.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...