Komentáře ke článku: Sladkovodní ryby

Mezi sladkovodní ryby řadíme ty, jež celý život nebo podstatnou část svého života žijí ve sladkých vodách (řeka, rybník, potok, jezero, umělé nádrže). Rybí maso je lehce stravitelné, přitom obsahuje kvalitní, snadno stravitelné bílkoviny. Je vhodné především pro rekonvalescenty, sportovce, duševně pracující a starší osoby. Ryby se používají na všechny tepelné úpravy, dále se marinují, mají široké použití i ve studené kuchyni do salátů, zalévání do aspiku, používají se jako plněné na slavnostní mísy. Smažené ryby nejsou pro dietní stravování vhodné, lepší je ryby dusit, upéct v alobalu nebo ve vlastní šťávě. Co se týče kostí, záleží na tom, jak dovedně ryby zpracujeme a zbavíme je páteře i těch partií, kde kosti mohou být. Důležité je také, jak tepelně ryby upravíme.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2020 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní