Těstoviny Penne (Pennoni) - krátké skosené rourky

Tyto široké duté rourky na koncích šikmo seříznuté pocházejí z regionu Kampánie. Vyrábějí se ve dvou variantách, penne lisce (hladké) a penne rigate (vrásčité). Penne rigate mají průměr cca 8 mm, jsou opatřeny drážkami, délka je asi 39 mm, síla 1,2 - 1,3 mm. Penne je vynikající a všestranná těstovina, výborně se hodí jako příloha k masům.

obrázek ke článku Těstoviny Penne (Pennoni) - krátké skosené rourky

Penne se podávají s hustými omáčkami, jako je pesto nebo marinara. Používají se také jako přísada do těstovinových salátů. Zvláště chutné jsou Penne rigate s masovým ragú nebo se zeleninovými omáčkami (s paprikou, cuketou a lilkem). Jsou také ideální pro pokrmy zapékané v troubě.

Penne rigate s kozím sýrem a piniovými oříšky


Ingredience pro 3 - 4 porce:


  • 320 g těstovin penne rigate
  • 180 g čerstvého kozího sýra
  • 1 lžíce másla
  • 50 – 100 ml mléka
  • 30 g piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • čerstvý tymián
  • čerstvě mletý pepř

Postup přípravy:


  • Na másle opražíme dozlatova piniové oříšky.
  • Přidáme jemně nasekaný stroužek česneku a zpěníme.
  • Vmícháme čerstvý kozí sýr a mléko, abychom získali krémovou konzistenci.
  • Dle chuti osolíme, opepříme.
  • Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě a dobře je propláchneme.
  • Smícháme s připravenou směsí.
  • Můžeme servírovat, zdobíme čerstvým, sekaným tymiánem.
  • Doba přípravy 20 – 30 minut.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Těstoviny Penne (Pennoni) - krátké skosené rourky


(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní