Těstoviny Fedelini – tenké, dlouhé špagety

Jde o nejtenčí typ dlouhých kulatých italských špaget o průměru 1 – 1,2 mm. V podstatě jde o další název pro těstoviny cappellini. Slovo cappellini znamená tenké vlasy, nejtenčí variantě se říká capelli d`angelo (čili andělské vlásky) nebo sopracappellini. Setkat se lze i s názvy capellini, capelvenere. Prodávají se v malých chomáčích nebo hnízdech, které se servírují s lehkými omáčkami nebo lámou do polévek.

obrázek ke článku Těstoviny Fedelini – tenké, dlouhé špagety

Cappellini s parmezánem a bylinkovou omáčkou


Ingredience (4 porce):


  • 440 - 500 g těstovin cappellini
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce nakrájené bazalky
  • 2 lžíce nakrájené zelené petrželky
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • 4 - 5 lžic olivového oleje
  • sůl

Postup přípravy:


  • Bazalku a petrželku si nasekáme najemno.
  • Česnek oloupeme a pokrájíme.
  • Takto připravené suroviny dáme do mixéru, přidáme strouhaný parmezán a pozvolna mixujeme. Přitom opatrně přiléváme olivový olej, až získáme hustou, ale tekutou omáčku. Můžeme přidat i 1 - 2 lžíce horké vody.
  • Cappellini uvaříme podle návodu výrobce v osolené vodě. Pozor, vaří se velmi rychle!
  • Poté, co těstoviny scedíme, opatrně je promícháme v míse s hotovou omáčkou a můžeme servírovat.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní