Těstoviny Fusilli - dlouhá vřetena

Slovo fusilli pravděpodobně pochází z „Fusile“, archaického výrazu pro pušky, protože připomínají spirálovitě rýhovanou hlaveň pušky zevnitř. Pravé fusilli jsou bezvaječné. Konzumují se hlavně k řídkým omáčkám. Známé jsou především zelené a červené, které se dobarvují špenátem, rajčaty nebo červenou řepou.

obrázek ke článku Těstoviny Fusilli - dlouhá vřetena

Fusilli s tuňákem


Ingredience:


  • 200 g okapaného tuňáka v olivovém oleji
  • 400 g těstovin fusilli
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 60 g másla
  • 1 lžíce nastrouhané omyté citronové kůry
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá nať petrželky
  • 1/2 lžičky výtažku z ančoviček (sardelí)

Postup přípravy:


  • Do velkého hrnce nalijeme studenou vodu, mírně osolíme a přivedeme k varu.
  • Na pánvi rozehřejeme máslo.
  • Přidáme šlehačku, citronovou šťávu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
  • Dále do omáčky vmícháme citronovou kůru a výtažek z ančoviček.
  • Dle chuti osolíme a opepříme.
  • Do vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme 10 - 20 minut (dle návodu na obalu).
  • Když jsou těstoviny uvařené, scedíme je a propláchneme vodou.
  • Poté těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme.
  • Tuňáka rozebereme na kousky a opatrně promícháme s těstovinami tak, aby kousky rybího masa zůstaly co nejvíce pohromadě.
  • Při servírování ozdobíme nakrájenou petrželkou a ihned podáváme.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Těstoviny Fusilli - dlouhá vřetena


(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní