Těstoviny Fettuccine - široké nudle

Fettuccine jsou 3 - 5 milimetrů široké nudle, širší než tagliatelle, které se řadí mezi nejznámější italské tradiční těstoviny.

obrázek ke článku Těstoviny Fettuccine - široké nudle

Fettuccine s telecím masem a grapefruitem


Ingredience:


  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 7 lžic olivového oleje
  • 170 g másla
  • 450 g těstovin fettuccine
  • 150 ml rybího vývaru
  • 150 ml růžového octa
  • 450 g telecí kýty
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička oregana (dobromysl)
  • sůl
  • 50 ml grapefruitové šťávy

Postup přípravy:


  • Plátky telecího masa omyjeme, osušíme a lehce osolíme.
  • Na rozehřátou pánev dáme 4 lžíce (50 g) másla a zbytek oleje. Maso po obou stranách zprudka opečeme cca 6 minut.
  • Poté maso z pánve vyjmeme a do výpeku nalijeme ocet a rybí vývar a prudce vaříme.
  • Když se objem šťávy zmenší zhruba na 1/3, přidáme grapefruitovou šťávu, a zamícháme.
  • Dále přidáme smetanu a omáčku povaříme 4 minuty.
  • Nakonec do omáčky zašleháme zbývající máslo a pánev zakryjeme poklicí.
  • Fettuccine (středně široké nudle) vaříme zhruba 12 minut v osolené vodě se lžící oleje.
  • Když jsou nudle uvařené, scedíme je a vložíme do mísy nebo je hned rozdělíme na jednotlivé talíře.
  • Těstoviny pokapeme 2 lžícemi olivového oleje.
  • Na těstoviny položíme maso, kolem nalijeme omáčku, ozdobíme bylinkami (dobromysl, majoránka) a můžeme servírovat.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Těstoviny Fettuccine - široké nudle


(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní