Základní kroky ke správnému stolování - sváteční stolování

Na svátečním stole by měl být decentní ubrus, aby nerušil vzhled prostřeného stolu, nepatří na něj žádná ochucovadla.  

obrázek ke článku Základní kroky ke správnému stolování - sváteční stolování

Sváteční stolování


  • Tvar a barva nádobí může být různá, záleží na osobním vkusu.
  • Látkový ubrousek si položíme nejpozději při podávání předkrmu či polévky na klín.
  • Papírový ubrousek si dáme nalevo vedle talíře.
  • I když máte velký hlad, nikdy nezačínejte jíst dříve, než mají ostatní jídlo před sebou! Pamatujte, že jíst začíná nejváženější osoba u stolu.
  • Při společenském stolování je to naprosto vyloučené používat párátka. Pokud nás jídlo v ústech nepříjemně tlačí, lze se odebrat s párátkem do ústraní.
  • Buďte připraveni na to, že pokrmy budou servírovány zleva a použité nádobí bude personál sbírat a odnášet zprava. Personálu nikdy nepomáhejte!


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní