Jídelní příbory dle využití


Jídelní příbory rozlišujeme dle:


  • počtu osob - 4, 16, 24, 60 dílné sady
  • příležitostí - svatby, slavnosti, rodinné oslavy
  • typů konzumovaných jídel - maso, saláty, ovoce, deserty, dary moře

Standardní příborové sady se skládají z:


  • polévkové lžíce,
  • dua vidličky s nožem,
  • čajové, případně kávové lžičky, která obvykle slouží i jako dezertní.

Vybrané lahůdky (šneky, mořské plody, či fondue) si můžeme vychutnat pomocí dalších druhů náčiní. Pokud mezi příborové nářadí započítáme i kleště na cukr, speciální lžíce na těstoviny, příbor dranžírovací (skládá se z vidlice se speciálním nožem, jenž slouží ke konečnému porcování masa) a překládací příbor (určený k překládání pokrmů z mís na talíře – hlavně na hostinách a rautech), rozroste se nám příborová sada na více než dvěstě kusů.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní