Aperitivy

Jde o nápoje, které se podávají před jídlem (cinzano, koktejl, šampaňské). Jejich úkolem je vyprovokovat organismus, informovat zažívací orgány, že přichází jejich povinnost pracovat a povzbudit chuť k jídlu.

Aperitivy se podávají 10 - 15 minut před jídlem u stolu (v restauraci, doma), nebo v salonku před jídelnou (u větší nebo slavnostnější akce).

Aperitiv patří mezi tzv. „malé" nápoje o obsahu do 1 dcl. Neprovádíme s ním přípitek ani si neťukáme.

Aperitiv může být nápoj:


  • polohořký
  • hořký
  • suchý
  • žaludeční

Nevhodné jsou aperitivy polosladké a sladké, protože otupují chuťové buňky a snižují chuť k jídlu.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní