Tuzemský rum - Tuzemák
Již za rakousko-uherské monarchie se začal vyrábět Tuzemský rum jako náhražka za dovážený drahý rum z cukrové třtiny. Tento domácí rum, který se vyrábí z bramborového lihu, se brzy stal jednou z nejoblíbenějších lihovin v českých krajích. Oproti pravému rumu má výraznější chuť.
Tuzemský rum je od roku 2003 přejmenován na Tuzemák, neboť nesplňoval podle EU normy pro výrobu rumu (nejde o výrobek z cukrové třtiny).
Z českých hospod se však tradiční označení rumu pravděpodobně hned tak nevytratí, těžko si představit, že by si někdo objednal Tuzemák.
Tuzemák se vyrábí z bramborového lihu, vody, rumové tresti, vanilkové příchutě a cukru. Vzájemné poměry jsou však výrobním tajemstvím.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...