Domácí Baileys a likér z ledových kaštanů
Bailey´s Original Irish Cream je dokonale vyváženou směsí založenou na kombinaci speciálního krému ze smetany, irské whiskey, čokolády, vanilky, kávy a kokosových ořechů. S naším Tuzemákem si i vy můžete vyrobit domácí baileys, který není sice tak lahodný, přesto chutná výborně.
Domácí likér Baileys
Ingredience:
- 2 plechovky Salka (slazené kondenzované mléko)
- 2 Tatry (neslazeného zahuštěné mléko)
- 8 lžic strouhaného kokosu
- 2 vanilkové cukry
- 0,5 l rumu - Tuzemák
Postup přípravy:
- Uzavřené plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené a mírným varem vaříme cca 2 hodiny.
- V žádném případě neotvíráme horké, necháme plechovky vychladnout!
- Do misky nalijeme neslazené mléko Tatra.
- Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nasypeme do misky, kam jsme nalili neslazené mléko.
- Vzniklou směs vložíme do lednice a necháme 24 hodin macerovat, čímž si vyrobíme kokosové mléko.
- Druhý den slijeme přes plátýnko neslazené mléko do hlubší misky, plátýnko dobře vyždímáme, kokos vyhodíme.
- Do kokosového mléka nalijeme svařené slazené mléko Salko, ze kterého se nám vytvořil hustý karamel.
- Přidáme vanilkový cukr a rum.
- Pomocí mixéru vše důkladně promícháme a slijeme do čistě vymytých skleněných lahví.
- Skladujeme v chladu.
Domácí likér Baileys s mandlovou příchutí
Ingredience:
- 1 sáček mandlového pudinku (dle chuti lze zvolit i karamelový nebo čokoládový)
- 0,5 l mléka
- 4 lžíce cukru krupice
- 2 plechovky Salka (slazené kondenzované mléko)
- 0,5 l rumu - Tuzemák nebo whisky
Postup přípravy:
- Uzavřené plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené a mírným varem vaříme cca 2 hodiny.
- V žádném případě neotvíráme horké, necháme důkladně vychladnout!
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink.
- Zkaramelizované Salko dáme do mixeru, přidáme vychladlý pudink, rum a rozmixujeme.
- Hotový likér slijeme do čistě vymytých skleněných lahví a uložíme do chladu, nejlépe do lednice.
- Čím déle necháme proležet, tím lepší chuti dosáhneme.
Likér z ledových kaštanů bez vajec pro alergiky
Ingredience:
- 250 ml šlehačky na šlehání (33% tuku)
- 1 Salko (slazené kondenzované mléko)
- 0,5 l rumu - Tuzemák
- 3 tyčinky čokolády - ledové kaštany
- 4 kostičky hořké čokolády na vaření
Postup přípravy:
- Šlehačku nalijeme do hrnce, přidáme kostičky čokolády a nalámané tyčinky ledových kaštanů.
- Za stálého míchání krátce povaříme na mírném plameni.
- Poté necháme vychladnout, přilijeme Salko a nakonec i rum.
- Vše řádně promícháme a slijeme do řádně vymytých skleněných lahví.
- Výsledkem je kvalitní likér vhodný i pro alergiky.
- Uložíme do chladu, nejlépe do lednici.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...