Komentáře ke článku: Těstoviny Gnocchi - noky

Jedná se o malé knedlíčky, jejichž základem je většinou bramborové těsto. Podle oblasti a druhu se těsto na noky připravuje z pšeničné či kukuřičné mouky, brambor, vajec a dalších přísad, jako je špenát nebo dýně. Původem jsou gnocchi z Itálie, jako příloha se používají pravděpodobně již od římských dob. Do okolních zemí se noky dostaly při obrovské expanzi římské říše a každá země si pak osvojila svoji specifikaci. Gnocchi se podávají k nejrůznějším omáčkám, gulášům, všude tam, kde se hodí houskový knedlík. Zapékají se na mnoho způsobů se sýrem, můžeme je servírovat se špenátem, opečenou slaninou a cibulkou, s uzeným lososem nebo třeba i na sladko s borůvkami a tvarohem. Přidávají se i jako zavářka do polévek.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní