Černý čaj, nejen povzbuzující nápoj, ale i čistící prostředek
Při výrobě černého čaje se čajové lístky mechanicky nebo ručně (záleží na kavalitě) naruší a oxidace se nechá proběhnout úplně. Černý čaj má oproti jiným čajům silnější vůni, kterou si udrží po dobu několika let a vyšší obsah kofeinu (theinu). Má velmi povzbuzující účinky, zvyšuje koncentraci při duševní práci, obsahuje vitamin B1.
Lesk zrcadel
- Stačí zbytek studeného černého čaje a vaše zrcadla budou zářit leskem. Přetřete jím všechna svá zrcadla a vyleštěte suchou utěrkou do sucha.
Hnojivo
- Pokud pijete sáčkový černý nebo zelený čaj, nevyhazujte sáčky hned poté, co si čaj vyluhujete. Sáčky naopak ponořte do konvičky na zalévání květin, doplňte vodou a nechte alespoň půl dne odležet. Takto vyluhované zbytky čaje jsou výborným a přitom levným hnojivem.
Sdílet na: