Komentáře ke článku: Mořské ryby

Maso mořských ryb má vyšší obsah minerálních látek a vitamínů. K nám se dovážejí chlazené ledem, zmrazené, nasolené nebo v podobě konzerv a polotovarů. Tučné mořské ryby (makrely, sledi, tuňáci, nebo sardinky) obsahují hodně nenasycených mastných kyselin (NMK), zejména omega 3 NMK. Odborníci o nich mluví, na rozdíl od nasycených mastných kyselin (vepřové a tučné maso), jako o zdravých tucích, které mají pro náš organismus nezanedbatelný přínos. Výzkumy potvrdily, že maso těchto ryb má blahodárné účinky proti srdečním infarktům, mozkovým mrtvicím a dalším kardiovaskulárním potížím. Nezanedbatelný je i obsah jódu v mase mořských ryb. Jeho množství je tak vysoké, že u lidí, kteří jedí mořské ryby pravidelně, stačí požité množství zabránit poruchám štítné žlázy (tzv. voleti).


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2020 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní