Pohanka jako příloha nebo chutná kaše

Aby se v pohance zachovaly všechny cenné látky, je vhodné ji vůbec nevařit. Potřebné množství pohanky se pouze zalije vařící vodou a nechá pod pokličkou nabobtnat.

Úprava pohanky


Příloha:


  • 1 díl pohanky zalijte 1,5 dílem vroucí vody a nechte půl hodiny pod pokličkou bobtnat. Pokud spěcháte s přípravou, povařte pohanku 5 - 10 minut, nezapomeňte míchat.

Kaše:


  • Nasypte 1 díl pohanky do 3 dílů studené vody a za stálého míchání povařte na mírném ohni cca 15 minut.
  • Kaše chutná na sladko s nastrouhaným jablkem, javorovým sirupem a špetkou skořice.
  • Pokud upřednostněte kaši na slano, lze současně s pohankou povařit i například nastrouhanou zeleninu.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní