Komentáře ke článku: Syrovátka

Syrovátka je mléčné sérum, které se získá po odstranění kaseinu z mléka. Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů a tvarohu. Mléko se úmyslně srazí, vznikne tuhá část kasein (tvaroh) a tekutá část (syrovátka). Tímto způsobem se však získá obyčejná sladká syrovátka, která není úplně vhodná k doplnění příjmu bílkovin, jelikož obsahuje většinou pouze okolo 12% bílkovin a přes 60% sacharidů (laktózy). Tato syrovátka se tedy dále upravuje na syrovátkový koncentrát , který má obsah bílkovin již mezi 25 - 90 % v sušině. Záleží vždy na tom, kolik laktózy bylo ze syrovátky odděleno, protože čím méně laktózy, tím více bílkovin. Při nákupu syrovátkového koncentrátu bedlivě sledujte obsah bílkovin, který by měl být alespoň ve výši 65%.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní