Grilovaný losos


Grilovaný losos s citrónem


Ingredience:


  • 1 celé filé z lososa i s kůží
  • 6 g nejlépe mořské soli
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 citróny
  • koření na ryby

Postup přípravy:


  • Lososa umyjeme, osušíme a osolíme.
  • Celé filé položíme na alobal, který si potřeme olivovým olejem.
  • Lososa zakapeme citrónovou šťávou, potřeme citrónovým kořením a hezky zabalíme do alobalu.
  • Položíme na gril, grilujeme cca 30 min.
  • Hotového lososa naporcujeme, servírujeme bez kůže.

Grilovaný losos s olivami


Ingredience (pro 3 osoby):


  • 300 g lososa
  • 50 g zelených oliv
  • sůl
  • pepř mletý bílý
  • 50 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • pažitka
  • příloha – vařená rýže

Postup přípravy:


  • Lososa umyjeme, osušíme a naporcujeme.
  • Jednotlivé porce lososa osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a necháme v chladu odležet.
  • Na rozehřátý grilovací rošť poklademe porce lososa, které potřeme máslem.
  • Grilujeme z každé strany cca 3 minuty.
  • Lososa servírujeme zdobeného pažitkou a půlkami vypeckovaných zelených oliv.
  • Jako přílohu podáváme vařenou rýži.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:


Další články najdete v sekci
Rybí speciality
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní