Těstoviny plněné - Tortellini
Tortellini (čte se tortelíny), v překladu malý koláček, pocházejí z italské provincie Bologna. Jsou to italské semolinové těstoviny ve tvaru kroužku (prstýnku) s různými náplněmi. Vybrat si můžete tortellini s náplní masovou, sýrovou, houbovou.
Tortellini s omáčkou z Nivy
Ingredience:
- 500 g těstovin - masové tortellini
- 0,7 l mléka
- hladká mouka
- 10-15 dkg sýru Niva
- olivový olej
- sůl
- muškátový oříšek
Postup přípravy:
- Na bešamel si v hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje.
- Přisypeme hladkou mouku a restujeme tak dlouho, až je světle hnědá.
- Orestovanou mouku zalijeme 0,5 l mléka, vaříme na mírném ohni za stálého míchání cca 45 minut.
- Mléko dle potřeby přilíváme, abychom získali správnou konzistenci.
- Nakonec v bešamelu necháme pomalu rozpustit sýr Niva a dle chuti přidáme sůl, muškátový oříšek.
- Tortellini uvaříme dle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody.
- Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Vložíme do mísy, kde je zakapeme olivovým olejem, aby se nelepily.
- Servírujeme polité nivovou omáčkou.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...