Tvarohová bábovka


obrázek ke článku Tvarohová bábovka

Ingredience:


  • 250 g tvarohu, může být i polotučný
  • 4 vejce
  • 200 g másla
  • 400 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • cca 100 ml teplého mléka nebo vody
  • dle chuti vlašské ořechy, rozinky, kousky čokolády

Postup přípravy:


  • U vajíček si oddělíme bílek od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  • V další nádobě ušleháme máslo s cukrem a žloutky, až je hmota hladká. Přidáme tvaroh a opět šleháme. Nakonec postupně přilijeme mléko nebo vodu a vše ještě chvíli šleháme.
  • Do směsi pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva. V případě, že by se nám směs zdála hustá, můžeme přidat ještě trochu mléka nebo vody.
  • Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  • Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme buď strouhankou, polohrubou moukou nebo kokosovou moučkou (strouhaný kokos).
  • Těsto vylijeme do takto připravené formy, dle chuti přidáváme vlašské ořechy rozinky nebo kousky čokolády.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 - 50 minut (u elektrické trouby nastavíme teplotu na cca 165 - 175 stupňů). Postupně sledujeme, bábovka bude upečená, až do ní vpíchneme špejli a vytáhneme ji čistou, neulepenou od těsta.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Tvarohová bábovka


(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní