dle chuti vlašské ořechy, rozinky, kousky čokolády
Postup přípravy:
U vajíček si oddělíme bílek od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
V další nádobě ušleháme máslo s cukrem a žloutky, až je hmota hladká. Přidáme tvaroh a opět šleháme. Nakonec postupně přilijeme mléko nebo vodu a vše ještě chvíli šleháme.
Do směsi pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva. V případě, že by se nám směs zdála hustá, můžeme přidat ještě trochu mléka nebo vody.
Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme buď strouhankou, polohrubou moukou nebo kokosovou moučkou (strouhaný kokos).
Těsto vylijeme do takto připravené formy, dle chuti přidáváme vlašské ořechy rozinky nebo kousky čokolády.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 - 50 minut (u elektrické trouby nastavíme teplotu na cca 165 - 175 stupňů). Postupně sledujeme, bábovka bude upečená, až do ní vpíchneme špejli a vytáhneme ji čistou, neulepenou od těsta.