Pečeme dorty, koláče, piškoty, buchty
Kuchyně je základem každé domácnosti. Je proto důležité na kuchyni příliš nešetřit a správně si vybrat a vhodně uspořádat nejen kuchyňské skříňky, dřez, elektrické spotřebiče, ale i dobře nakoupit kuchyňské nádobí a potřeby. Na trhu je široká nabídka kuchyňského nádobí a potřeb, ale ne všechny výrobky jsou zárukou dobré kvality, zdravotní nezávadnosti a mají současně dlouhou životnost i atraktivní design.
Speciální
pomocníci na pečení vám pomohou vykouzlit ty nejchutnější dorty, koláče a ostatní dobroty.
Koláč Margot
Ingredience:
- 2 hrnečky (o velikosti cca 2,5 dcl) polohrubé mouky
- 0,5 hrnečku cukru krupice
- 0,5 hrnečku oleje nebo rozehřátého másla
- 2 celá vajíčka
- 1 tyčinka Margot
- 1 šlehačka
- 0,5 hrnečku mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek do pečiva
- čokoládová poleva nebo čokoláda na vaření
Postup přípravy:
- Středně velký plech vymastíme a vysypeme polohrubou moukou nebo poklademe pečícím papírem.
- Tyčinku Margot nastrouháme na hrubém struhadle do větší nádoby.
- Do nádoby postupně přidáme odměřenou mouku, cukr, tuk, mléko, vejce, šlehačku, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
- Vše důkladně promícháme. Pokud by bylo těsto příliš husté, stačí přidat trochu vody nebo mléka.
- Hotovou směs vylijeme na plech, rozetřeme a dáme zvolna péct.
- Po upečení do zlatova dáme plech vychladnout.
- Nad parou rozehřejeme hotovou čokoládovou polevu nebo uděláme vlastní polevu z čolády na vaření. Máme-li čokolády málo, můžeme nastavit kouskem másla, kakaem a trochou vody. Vše důkladně mícháme v nádobě nad parou.
- Hotovou polévu rovnoměrně rozetřeme na vychladlý koláč a necháme ztuhnout.
- Koláč Margot je takto připravený k servírování, ale opravdoví labužníci si mohou ještě jednotlivé kousky koláče přizdobit ušlehanou šlehačkou.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku