Křenová kašička proti nachlazení a chřipce
Křenová kašička je vynikající léčebný i preventivní prostředek proti nachlazení a chřipce. Na rozdíl od samotného křenu nemá žádné vedlejší účinky. Dokáže rozpustit hleny a zničit bakterie, které v nich žijí. Křenovou kašičku připravujeme zásadně z čerstvě nastrouhaného křenu.
Ingredience:
Postu přípravy:
- Křen omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Do misky si vymačkáme šťávu z citrónu a smícháme s 1 - 2 lžícemi křenu.
- Výsledná konzistence by měla připomínat hořčici.
- I když křenová kašička vydrží v lednici 4 až 7 dní, je lepší dělat si ji vždy čerstvou.
Křenovou kašičku
podáváme 2x denně a to tak, že polovinu až necelou kávovou lžičku kašičky chvíli
požvýkáme a teprve pak polkneme. Povalování kašičky v ústech je důležité proto, aby příslušné látky působily na sliznici a
uvolnily hleny. Poté nějakou chvíli
nejíme, ani nepijeme.
Zahleněné tělo
snáší kašičku bez problémů. Pokud však po aplikaci křenové kašičky začnete pociťovat
nevolnost, znamená to, že už se tělo hlenů zbavilo a s kůrou je vhodné
přestat.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...