Becherovka Lemond - historie
Od roku 2008 se začal karlovarskou firmou Karlovarská Becherovka, a.s. vyrábět i další alkoholický nápoj pod názvem Lemond. Je postaven na bázi Becherovky, obsahuje však méně alkoholu 20 % vol.. Tento likér je jemný, plný ovocných chutí a vůní, které jsou doplněny bylinným nádechem, chutná po citrusech. Becherovku Lemond je nejlepší konzumovat dokonale vychlazenou. Doporučená teplota servírování se pohybuje mezi 2 až 4 °C. Na rozdíl od Becherovky Original byste ji neměli dávat do mrazáku, jelikož díky nižšímu obsahu alkoholu mrzne.
Receptura Lemondu je stejně tajná jako receptura klasické Becherovky. Vyrábí se z nejjemnějšího českého lihu (96 % vol.), který je destilován a následně rektifikován jen z těch nejkvalitnějších zemědělských produktů. Nedílnou součástí Becherovky Lemond je cukr dodávající jí dokonale vyváženou sladkou chuť. Ta je podporována chutěmi a vůněmi směsi výhradně přírodních aromat, jejichž chuťové a vonné složky byly extrahovány přímo z plodů ovoce či z bylin.
Jde o přírodní aroma z pomerančů, citronů, kumquatů a ceylonského čaje a nechybí ani přírodní bylinné aroma připravené z deseti bylin, které jsou i součástí receptury pro výrobu klasické Becherovky. Svěžest Becherovky Lemond je dána přídavkem mentolu a její zlatavě žlutá barva je dotvořena pomocí karamelu.
Stejně jako klasická Becherovka, tak i Becherovka Lemond se po přidání všech ingrediencí několik hodin dokonale promíchává, aby se všechny chutě a vůně dokonale propojily a vznikla tak lahodná chuť.
Následně zraje v klidu po dobu 48 hodin. Po uplynutí tohoto času se plní do půllitrových a litrových skleněných lahví unikátních lahví nadčasového vzhledu. Pouze pro exportní země se plní Lemond do lahví o objemu 0,7l. Na rozdíl od tradiční zelené láhve se používá mléčné sklo.
Becherovka Lemond rozšířila exportní mapu o další země, její vývoz má rostoucí trend.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...