Komentáře ke článku: Cheddar - česky Čedar, sýr z kravského mléka

Čedar (anglicky Cheddar) je polotvrdý sýr, který se tradičně vyrábí přibližně od roku 1170. Pochází z oblasti West Country v jihozápadní Anglii. Jde o nejrozšířenější sýr na světě vyrobený z kravského mléka. Není chráněn ochrannou známkou, proto se může vyrábět po celém světě pod stejným názvem. V současnosti se Čedar vyrábí mimo Anglii i v jiných zemích jako USA, Kanada, Austrálie, Nový Zéland, Irsko či v Jihoafrické republice. Často se dochucuje přísadami, jako jsou například kmín, česnek, petrželová nať, zelenina, hrozinky či pivo. Některé sýry jsou uzené nebo dokonce prokládané jinými druhy sýrů.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní