Komentáře ke článku: Měkkýši - mlži

Jde o kmen bezobratlých živočichů, z potravinového hlediska mají význam měkkýši z třídy mlžů a hlavonožců. Nejčastěji se v kuchyních používají jedlé, kultivované tzv. "modré mušle". V Evropě se jich ročně spotřebuje nesmírné množství (Francie, Itálie, Belgie), ve velkém množství jsou konzumovány téměř na celém světě. Pochoutkou jsou i v Číně a celé Jihovýchodní Asii. Charakteristickým znakem mlžů je párovitá skořápka v podobě dvou misek (mušlí), které jsou spojeny pružným vazem. Tělo mlže se skládá z trupu a nohy, hlava je jenom malá nebo zcela chybí. Z mořských mlžů se konzumují hlavně ústřice (nejchutnější maso), slávky, hřebenatky, srdcovky, aj.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní