Komentáře ke článku: Měkkýši - mlži
Jde o kmen bezobratlých živočichů, z potravinového hlediska mají význam měkkýši z třídy mlžů a hlavonožců. Nejčastěji se v kuchyních používají jedlé, kultivované tzv. "modré mušle". V Evropě se jich ročně spotřebuje nesmírné množství (Francie, Itálie, Belgie), ve velkém množství jsou konzumovány téměř na celém světě. Pochoutkou jsou i v Číně a celé Jihovýchodní Asii. Charakteristickým znakem mlžů je párovitá skořápka v podobě dvou misek (mušlí), které jsou spojeny pružným vazem. Tělo mlže se skládá z trupu a nohy, hlava je jenom malá nebo zcela chybí. Z mořských mlžů se konzumují hlavně ústřice (nejchutnější maso), slávky, hřebenatky, srdcovky, aj.
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...