Zavařujeme jablka na jablečný závin

Během podzimu lze jablka sehnat i od soukromníků za velmi příznivou cenu. V zimě však jejich cena závratně stoupá a proto je vhodné si z nich v době úrody vyrobit přesnídávky, kompoty a nebo jablka nastrouhat na plátky či na nudličky a zavařit.

obrázek ke článku Zavařujeme jablka na jablečný závin

Jelikož štrúdl patří mezi nejoblíbenější dezerty, jistě každá hospodyňka ocení takto připravený polotovar. Štrúdl je bezesporu neodmyslitelně spjat i s Vánočními svátky, vůně vanilky a skořice navodí příjemnou atmosféru Vánoc a potěší každou návštěvu.

Ingredience - příprava jablek na závin:


  • jablka
  • cukr
  • skořice

Postup přípravy:


  • Jablka, která mohou být i padaná, omyjeme a vyřízneme případné otlačeniny a podobně, slupku neokrajujeme.
  • Jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme je jádřinců, červivých míst,…
  • Pomocí kuchyňského robotu nastrouháme jablka na plátky.
  • Takto nastrouhaná jablka můžeme rovnou promíchat s cukrem a skořicí, někdo to ale dělá až při přípravě závinu, není tedy podmínkou.
  • Strouhaná jablka vkládáme do čistě vymytých zavařovacích sklenic a pořádně pěchujeme, neboť se hodně slehnou, nezaléváme vodou, dobře uzavřeme.
  • Sterilujeme cca 20 minut při 80°C.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:


Další články najdete v sekci
Zavařujeme, sterilujeme
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní