Zavařujeme jablka na jablečný závin
Během podzimu lze jablka sehnat i od soukromníků za velmi příznivou cenu. V zimě však jejich cena závratně stoupá a proto je vhodné si z nich v době úrody vyrobit přesnídávky, kompoty a nebo jablka nastrouhat na plátky či na nudličky a zavařit.
Jelikož
štrúdl patří mezi nejoblíbenější dezerty, jistě každá hospodyňka ocení takto připravený polotovar. Štrúdl je bezesporu neodmyslitelně spjat i s Vánočními svátky, vůně vanilky a skořice navodí příjemnou
atmosféru Vánoc a potěší každou návštěvu.
Ingredience - příprava jablek na závin:
Postup přípravy:
- Jablka, která mohou být i padaná, omyjeme a vyřízneme případné otlačeniny a podobně, slupku neokrajujeme.
- Jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme je jádřinců, červivých míst,…
- Pomocí kuchyňského robotu nastrouháme jablka na plátky.
- Takto nastrouhaná jablka můžeme rovnou promíchat s cukrem a skořicí, někdo to ale dělá až při přípravě závinu, není tedy podmínkou.
- Strouhaná jablka vkládáme do čistě vymytých zavařovacích sklenic a pořádně pěchujeme, neboť se hodně slehnou, nezaléváme vodou, dobře uzavřeme.
- Sterilujeme cca 20 minut při 80°C.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...