Šťáva z mrkve na posílení imunity
Mrkev patří mezi zeleninu, obsahuje vitamíny, minerály, stopové prvky, ale i vlákninu a antioxidanty. Aby se z ní mohly dobře vstřebat všechny látky, které jsou rozpustné v tucích, je třeba konzumovat společně s mrkví i potraviny, které obsahují tuk. Také její konzumace je vhodnější v tepelně upraveném stavu, neboť syrová má velmi tuhé buněčné stěny a střevo tak absorbuje jen nepatrné množství vitaminu A.
Posílení imunity
Čerstvá mrkvová šťáva je vhodný prostředek prevence
posílení imunity a
harmonizace střevní mikroflóry. Je potřeba
vypít 3x denně minimálně 150 ml této šťávy. Ten, kdo není alergický na med, může přidat do každé dávky ještě lžičku medu.
Více informací o mrkvi se dozvíte v článku
Mrkev v sekci
Zelenina.
Sdílet na: