Jablečný ocet - nejen očista organismu
Jablečný ocet se vyrábí zkvašením čerstvé jablečné šťávy. Nejčastěji se užívá ředěný, a to cca 1 polévková lžíce do sklenice vody. Pijeme před jídlem. Při přípravě salátů používáme neředěný. Jablka posilují svaly i nervovou soustavu, působí močopudně, čímž působí proti ledvinovým kamenům, neboť povzbuzují vylučování kyseliny močové ledvinami. Podporují trávení a celkově osvěžují. Pektiny snižují hladinu cholesterolu v krvi, odtučňují tkáně a zpomalují kornatění cév.
Jablečný ocet
napomáhá udržet organismus ve zdraví a v případě nemoci jde o vhodný
doplněk ke klasické léčbě.
Jablečný ocet obsahuje:
- vysoký podíl jablečného pektinu
- beta karoten
- vitamíny skupiny B (B1, B2, B6)
- vitamin C
- minerály a stopové prvky - zejména hořčík, vápník, draslík, fluor
- kyselinu maleinovou
Pozitivní vliv jablečného octa:
- zlepšuje metabolismus
- čistí organismus od škodlivých látek, čímž zpomaluje stárnutí buněk
- posiluje organismus
- vylepšuje trávení
- navozuje pocit sytosti
- příznivě upravuje stav střevní mikroflóry
- upravuje vysoký krevní tlak
- přispívá ke zdraví cév - snižuje hladinu cholesterolu
- redukuje váhu - urychluje spalování tuků
- podporuje srážlivost krve a tvorbu červených krvinek
- působí diureticky - odvodňuje
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...