Druhy italských těstovin
Některé těstoviny si našly cestu do všeobecného povědomí nás všech, jiné uvidíte jen a pouze v Itálii, kde má téměř každý region svoje typické těstoviny. Těstoviny obsahují řadu zdraví prospěšných látek, zvláště pak ty celozrnné, které mají velké množství vitamínů skupiny B a důležitých minerálů.
Rozlišujeme těstoviny:
- Vaječné - podle počtu vajec na 1 kg mouky jsou řazeny do několika kategorií.
- Bezvaječné - vyráběné pouze z vody a mouky.
- Celozrnné
- Domácí a jiné.
Další dělení těstovin:
- Dlouhé - pasta lunga
- Krátké - pasta corta
- Plněné - pasta ripiena
- Zavářkové - pastina
- Mačkané - strascinati
Dlouhé těstoviny se prodávají i
čerstvé, ty je dobré zpracovat ihned. V chladničce ale vydrží 24 hodin a lze je uložit
i do mrazáku, kde mohou být až 3 měsíce.
Častěji se ale prodávají
sušené. Ty by se měly skladovat v pevně uzavřených nádobách a spotřebovat
do 9 měsíců od data výroby.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...