Komentáře ke článku: Brokolice

Tato jednoletá nebo víceletá zelenina patří do čeledi brukvovitých. Brokolici znali už naši dávní předkové, ale její přímo zázračné účinky začaly být objevovány teprve v nedávné době. Pochází z divoce rostoucích druhů oblasti Středozemního moře, s největší pravděpodobností z Apeninského poloostrova. Prvními pěstiteli byli staří Římané. Z Itálie se brokolice postupně šířila na sever Evropy, ve Francii se objevila na začátku 16. století, v Anglii v 18. století. Nyní se brokolice pěstuje i v České republice, z rostliny se sklízí nevyvinutá květenství. Čím tmavší barvu brokolice má, ať už zelenou nebo modrozelenou, tím více vitamínů a minerálů obsahuje. Brokolice se pyšní maximem pozitivních vlivů na lidský organismus. Povzbuzuje látkovou výměnu ve všech buňkách, je vhodný pomocník při zbavování se přebytečných kilogramů. Ochraňuje organismus před volnými radikály, toxickými a rakovinotvornými látkami, ale poskytuje i báječný gastronomický zážitek.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní