Komentáře ke článku: Tradice, výroba a nejznámější řecké sýry

Výroba sýrů byla v Řecku známa už 4. tis. let před naším letopočtem. Sýry patřily a stále patří k nedílné součásti řecké výživy. Nejstaršími řeckými sýry jsou feta a kaseri (kaser) a jsou pravděpodobně také nejstaršími sýry na světě. Technologie výroby byla prověřována časem a praxí. Největší část produkce pochází z rozsáhlých horských oblastí severního Řecka. Přestože jde relativně o malá horská území s nevelkým počtem chovatelů, bylo Řecko vždy významným producentem a vývozcem sýrů vynikající velkou rozmanitostí a kvalitou na světové úrovni. Přestože proběhla v minulých letech v Řecku významná modernizace celého mléčného průmyslu, stále funguje tzv. domácí výroba sýrů, která je velkou chloubou řeckého mlékárenství.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2020 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní