Komentáře ke článku: Kefalograviera - tvrdý ovčí sýr

Kefalograviera je tvrdý sýr vyráběný z ovčího mléka nebo ze směsi ovčího a kozího mléka. Je považován za jeden z velmi jemných řeckých stolních sýrů. Je vyráběn hlavně v severním Řecku, specielně v Západní Makedonii. Na některých řeckých ostrovech se stejným způsobem připravoval tento sýr již v dobách byzanské říše. Během výroby prochází nejméně tříměsíčním obdobím zrání (maturace).


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2020 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní