Komentáře ke článku: Domácí pákové kávovary
S pákovými kávovary se nejčastěji setkáme v kavárnách, restauracích, nebo cukrárnách, tedy v podnicích, kde je profesionálně připravená káva nutností. V praxi je zpravidla ovládají zkušení baristé. S rostoucí oblibou kvalitní kávy se však pákové kávovary stále více stávají součástí vybavení i běžných domácností. Hlavní rozdíl u pákových espress oproti automatickým je v tom, že se u všech pákových kávovarů namletá káva vkládá do speciální páky ručně. Páka se následně zasune pod hlavu pákového kávovaru a pootočením zafixuje. Další ovládání záleží na typu. Na mechanickém volíme druh kávy kolečkem, u poloautomatických či elektronických stačí stisknout jedno tlačítko. Některé kávovary kromě mleté kávy umějí pracovat i s E. S. E. patronami (POD). Pákový kávovar může být také kombinovaný s klasickým překapávačem. Většina přístrojů, a to i levnějších, bývá vybavena tryskou na přípravu mléčné pěny.
Vhodný kávovar
Embolio | 08.07.2019
Dobrý den,
děkuji za článek. Co si prosím myslíte o kávovaru: https://www.arecenze.cz/recenze-automatickych-kavovaru/delonghi-etam-29-660-sb/ ta vyšší cena mi nevadí, chceme opravdu něco kvalitního. Bude to dobrá volba?
Moc děkuji.
Odpověď na komentář - Vhodný kávovar