Komentáře ke článku: Barva vína

Podle barvy je možno poznat stav i charakter vína. V hroznech bílých odrůd je směs zelených barviv (chlorofyl) a žlutých barviv (xantofyl). Červené víno vděčí své barvě oeninu, který náleží do skupiny antokyanů. Toto barvivo je uloženo ve slupkách modrých bobulí a uvolňuje se při nakvašení rmutu. Podíl na vyluhování barviva ze slupek mají alkohol a kyseliny, a to tím, že způsobují popraskání buněk s barvivem. Organické kyseliny, zejména kyselina vinná a jablečná, nemají však vliv na intenzitu zbarvení, spíše naopak.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2020 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní