Bažant na slanině


Ingredience:


  • 1 středně velký bažant
  • 8 dkg slaniny na prošpikování
  • 4 dkg slaniny jemně pokrájené v plátcích
  • 2 středně velké cibule
  • 10 dkg másla
  • sůl
  • 3 zrnka celého pepře
  • 1 lžička tymiánu
  • 3 zrnka nového koření
  • 2 listy bobkového listu
  • 1 lžička hladké mouky

Postup přípravy:


  • Odleželého bažanta očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a vytřeme utěrkou na povrchu i uvnitř.
  • Špičatým nožem nařežeme ve stehnech a prsíčkách kapsy, vložíme do nich kousky slaniny, dobře prosolíme. Kousek slaniny a máslo dáme i dovnitř, plátky slaniny položíme na maso, zvěřina pak není vysušená, je naopak velmi jemná.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  • Takto připraveného bažanta vložíme na připravenou, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, kterou jsme nechali na tuku zpěnit. Podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme koření.
  • V přiklopeném pekáči dusíme cca 1 hodinu.
  • Následně pečeme v troubě bez poklice do měkka. Během pečení přeléváme výpekem, podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou.
  • Měkkého bažanta vyjmeme, šťávu zaprášíme trochou mouky, promícháme, zalijeme vodou a dobře povaříme.
  • V případě, že máme staršího bažanta, dusíme ho o něco déle, jinak je úprava i výsledná chuť stejná
  • Jako příloha jsou vhodné brambory, mohou být i opékané.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní