Komentáře ke článku: Želatina - živočišného nebo rostlinného původu

Želatina je bílkovina živočišného nebo rostlinného původu, jelikož ale neobsahuje esenciální aminokyselinu tryptofan, nepovažuje se za plnohodnotnou bílkovinu. Je bez chuti, barvy i zápachu, dodává organismu aminokyseliny, které tvoří základ kostní a chrupavčité tkáně, kloubních pouzder, vazivových tkání a kůže. Zajišťuje tak dobrý stav kůže, vlasů, kloubních chrupavek, zubů, šlach, krevních cév a všech vazivových tkání. Kolagen je také ve sklivci a v bělmě oka. Slouží nejen k ochraně kloubních chrupavek a vazů před předčasným opotřebením, ale i k jejich regeneraci. Užívá se i ve veterinárním sektoru hlavně pro psy a koně, často v kombinaci s jinými doplňky a minerály.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní