Tuzemský rum - Tuzemák

Již za rakousko-uherské monarchie se začal vyrábět Tuzemský rum jako náhražka za dovážený drahý rum z cukrové třtiny. Tento domácí rum, který se vyrábí z bramborového lihu, se brzy stal jednou z nejoblíbenějších lihovin v českých krajích. Oproti pravému rumu má výraznější chuť.

obrázek ke článku Tuzemský rum - Tuzemák

Tuzemský rum je od roku 2003 přejmenován na Tuzemák, neboť nesplňoval podle EU normy pro výrobu rumu (nejde o výrobek z cukrové třtiny).

Z českých hospod se však tradiční označení rumu pravděpodobně hned tak nevytratí, těžko si představit, že by si někdo objednal Tuzemák.

Tuzemák se vyrábí z bramborového lihu, vody, rumové tresti, vanilkové příchutě a cukru. Vzájemné poměry jsou však výrobním tajemstvím.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní