Domácí Baileys a likér z ledových kaštanů

Bailey´s Original Irish Cream je dokonale vyváženou směsí založenou na kombinaci speciálního krému ze smetany, irské whiskey, čokolády, vanilky, kávy a kokosových ořechů. S naším Tuzemákem si i vy můžete vyrobit domácí baileys, který není sice tak lahodný, přesto chutná výborně.

obrázek ke článku Domácí Baileys a likér z ledových kaštanů

Domácí likér Baileys


Ingredience:


  • 2 plechovky Salka (slazené kondenzované mléko)
  • 2 Tatry (neslazeného zahuštěné mléko)
  • 8 lžic strouhaného kokosu
  • 2 vanilkové cukry
  • 0,5 l rumu - Tuzemák

Postup přípravy:


  • Uzavřené plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené a mírným varem vaříme cca 2 hodiny.
  • V žádném případě neotvíráme horké, necháme plechovky vychladnout!
  • Do misky nalijeme neslazené mléko Tatra.
  • Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nasypeme do misky, kam jsme nalili neslazené mléko.
  • Vzniklou směs vložíme do lednice a necháme 24 hodin macerovat, čímž si vyrobíme kokosové mléko.
  • Druhý den slijeme přes plátýnko neslazené mléko do hlubší misky, plátýnko dobře vyždímáme, kokos vyhodíme.
  • Do kokosového mléka nalijeme svařené slazené mléko Salko, ze kterého se nám vytvořil hustý karamel.
  • Přidáme vanilkový cukr a rum.
  • Pomocí mixéru vše důkladně promícháme a slijeme do čistě vymytých skleněných lahví.
  • Skladujeme v chladu.

Domácí likér Baileys s mandlovou příchutí


Ingredience:


  • 1 sáček mandlového pudinku (dle chuti lze zvolit i karamelový nebo čokoládový)
  • 0,5 l mléka
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 2 plechovky Salka (slazené kondenzované mléko)
  • 0,5 l rumu - Tuzemák nebo whisky

Postup přípravy:


  • Uzavřené plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené a mírným varem vaříme cca 2 hodiny.
  • V žádném případě neotvíráme horké, necháme důkladně vychladnout!
  • Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink.
  • Zkaramelizované Salko dáme do mixeru, přidáme vychladlý pudink, rum a rozmixujeme.
  • Hotový likér slijeme do čistě vymytých skleněných lahví a uložíme do chladu, nejlépe do lednice.
  • Čím déle necháme proležet, tím lepší chuti dosáhneme.

Likér z ledových kaštanů bez vajec pro alergiky


Ingredience:


  • 250 ml šlehačky na šlehání (33% tuku)
  • 1 Salko (slazené kondenzované mléko)
  • 0,5 l rumu - Tuzemák
  • 3 tyčinky čokolády - ledové kaštany
  • 4 kostičky hořké čokolády na vaření

Postup přípravy:


  • Šlehačku nalijeme do hrnce, přidáme kostičky čokolády a nalámané tyčinky ledových kaštanů.
  • Za stálého míchání krátce povaříme na mírném plameni.
  • Poté necháme vychladnout, přilijeme Salko a nakonec i rum.
  • Vše řádně promícháme a slijeme do řádně vymytých skleněných lahví.
  • Výsledkem je kvalitní likér vhodný i pro alergiky.
  • Uložíme do chladu, nejlépe do lednici.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní