Dršťková polévka z hlívy ústřičné


Ingredience:


  • 1 kg hlívy ústřičné
  • 1/2 dl olivového oleje nebo trochu sádla
  • 2 l masového vývaru nebo masový bujón
  • 1 cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • majoránka
  • mletá sladká paprika, lze přidat dle chuti i papriku pálivou
  • hladká mouka na jíšku nebo hotová jíška

Postup přípravy:


  • Hlívu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky.
  • Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dozlatova na tuku osmažíme.
  • Přidáme nudličky hlívy, necháme chvíli vydusit.
  • Takto připravený základ polévky zasypeme mletou paprikou nebo gulášovým kořením.
  • Zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou masoxu a vaříme asi cca 1/4 hodiny.
  • Uvařenou dršťkovou polévku z hlívy osolíme, podle chuti přidáme koření a nakonec zahustíme jíškou.
  • Krátce vše povaříme a můžeme servírovat.
  • K polévce lze podávat např. tmavé pečivo.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:


Další články najdete v sekci
Také milujete houby?
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní