Komentáře ke článku: Sbrinz - tvrdý sýr z kravského mléka

Sbrinz je tvrdý sýr z kravského mléka, vyráběný v současnosti pouze necelými 50 mlékárnami ve středním Švýcarsku v okolí Brienzu. Název je nejspíš odvozen od města Brienz, kde bylo od 16. století překladiště tohoto horského sýru při jeho transportu přes Alpy. Jiná verze říká, že „sbrinzo" znamenalo "tvrdý sýr" v jazyce Langobardů.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní