Komentáře ke článku: Emmentaler - česky ementál, sýr z kravského mléka

Ementál je švýcarský, světově nejznámější, sýr. Pochází od řeky Emme v kantonu Bern na úpatí Alp, od tud i jeho název. Jde o původně horský sýr, který se dělal ručně v letních měsících v alpských salaších. Tím, jak jeho poptávka rostla, rozšířila se jeho výroba do dalších oblastí. Název Ementál se může používat obecně, neboť toto slovo není chráněno autorskými právy. Emmentaler AOC a Emmentaler Switzerland® jsou však chráněné značky tohoto sýra. V Severní Americe a Austrálii je někdy nazýván "Swiss cheese".


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní