Květákový salát


obrázek ke článku Květákový salát

Ingredience pro I. variantu:


  • cca 1/2 květáku
  • 1 sladkokyselá okurka
  • 2 mladé cibulky bez natě
  • 1 lžíce čerstvého kopru nebo zelené petrželky
  • 150 g smetany
  • 1 lžíce majolky
  • citronová šťáva
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Ingredience pro II. variantu:


  • cca 1/2 květáku
  • 1 mrkev
  • 1 menší červená paprika
  • 3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
  • vinný ocet nebo citronová šťáva
  • 2 mladé cibulky s natí
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy:


  • Květák rozebereme na růžičky a namočíme ho na 5 minut do studené osolené vody.
  • Poté květák scedíme a necháme ho okapat.
  • Okapaný květák nakrájíme na malé kousky nebo rozebereme na ty úplně nejmenší růžičky.
  • Takto připravený květák si rozdělíme na dvě poloviny a dáme do dvou misek.

  • Do jedné misky přidáme ke květáku najemno nakrájenou okurku, cibulku, nasekaný kopr nebo petrželku a promícháme.
  • Majonézu smícháme se smetanou, kapičkou citronové šťávy, přidáme sůl a pepř.
  • Hotový dresing vmícháme do salátu.

  • Do druhé misky přidáme ke květáku na nudličky nastrouhanou mrkev, najemno pokrájenou cibulku i s natí, papriku a olej.
  • Salát dochutíme solí, pepřem, vinným octem nebo citrónovou šťávou.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní